Grup Il·licità de Muntanyisme

dilluns, 12 de març del 2012

Avenc d'Oltà o del Pi (Benissa)

El passat 3 de març un grup de sis components del GIM, per recomanació de Rafael Plá (http://www.cuevasalicante.com/) vam explorar l'anomenat Avenc d'Oltà o Avenc del Pi, situat a la muntanya de la qual rep el primer nom. La cavitat ja havia estat visitada i explorada anteriorment per altres grups, com a mínim des del 1971.
La instal·lació de la cavitat era precària, ja que la majoria dels antics espits es trobaven inservibles, per la qual cosa utilitzàrem alguns ancoratges naturals i alguns parabolts que vam col·locar. Tot i això, la zona profunda es quedà amb una instal·lació pobra, el que se sol dir d'exploració.
A banda vam topografiar la major part de la cavitat. La topografia arribà a -57'7 m, i tenint en compte que l'equip d'instal·lació calcula que baixà uns 30 m més, la profunditat podria estar al voltant dels 90, dada que confirmarem en unes setmanes. Aquesta fondària dista molt de l'esperada, ja que teníem l'esperança de passar de llarg els 100 m de fondària, per les informacions que havia rebut Rafael Plá.
També hem de dir que vam traure de la cavitat dues saques de brossa (entre pots i botelles de refrescos i conserves), segurament de la gent que puja a "fer-se l'entrepà" al pi, per la magnífica vista que ofereix una de les poques bones ombres d'aquesta part de la muntanya.
Sobre la cavitat hem de dir que es pareix molt a l'Avenc 1 del Corral d'Almèdia (Polop de la Marina), i que baixat el primer pou (de 18 m), la resta de la cavitat té molt de risc de caigudes de pedres, tant de pedres soltes que hi ha per terra, com de blocs que es poden soltar de les parets.
Quan acabem les tasques de topografia publicarem la fitxa i la topografia en la nostra pàgina i en el Cata de Rafael Plá.
Ací us oferim algunes fotos de l'activitat.


Aproximació a la cavitat (50 minuts)



Els espeleòlegs de Gata de Gorgos entraren a la cavitat el 1971








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada